Ensembler


Petri Sångare
PETRI SÅNGARE är en blandad kammarkör med hemvist i Malmö S:t Petri kyrka. Körens framträdanden kännetecknas av en rund och lyrisk körklang med en stark musikalisk och textlig närvaro. Kören skapades av den konstnärlige ledaren och dirigenten Alexander Einarsson 2010 och dess aktivitet är hög med ca 25 konserter om året. Man framträder regelbundet vid konserter i Malmö S:t Petri kyrka, men konserterar även flitigt i framför allt södra Sverige och utomlands. Kören medverkar också i mindre ensembler i högmässan ett par gånger i månaden. Körens ambitionsnivå är hög och präglas av ett intensivt samspel mellan dirigent och kör. Körens repertoar är bred och består av musik från olika stilar och epoker inklusive storskaliga verk för kör och orkester. Musik av Brahms, Bruckner och Poulenc är återkommande på repertoaren. Tyngdpunkten ligger dock på verk för kör a cappella med visst fokus på nutida musik. På körens verkförteckning står redan flera uruppföranden. Flera framträdande i radio och TV har det redan blivit. Bland annat medverkade kören i invigningsnumret med "We write the story" av Björn Ulvaeus och Benny Andersson/Avicii i Eurovision Song Contest från Malmö arena i maj 2013 med direktsändning för 125 miljoner tittare. Sommaren 2014 vann kören dubbla segrar i de internationella körtävlingarna i Krakow


För mer info besök www.petrisangare.se
Petri Sångare framför Morten Lauridsen: O Magnum Mysterium.Petri Sångare framför James MacMillan: "Verily, I say unto thee, today thou shalt be with me in Paradise" ur Seven Last Words from the Cross.

S:t Petri Ungdomskör (SPUK)


S:t Petri Ungdomskör skapades av dess ledare Alexander Einarsson 2012. Kören är en blandad kör som består av ett 30-tal ungdomar i åldersspannet från 14–19 år. Ungdomarna har en gedigen musikalisk skolning genom körsång i bl.a. Malmö Operas barnkör och körerna vid kulturskolan i Lund. Kören jobbar främst med klassisk musik och på repertoaren finns bl.a. Händels Messias och Bachs Johannespassion liksom a capellamusik från renässans såsom Tallis och Byrd till nyare musik av Rehnqvist, Gjeilo och Mäntejärvi. Kören har medverkat vid körfestivaler både i Sverige och utomlands samt varit med vid två inspelningar av spelfilm.
Göteborgs Symfoniska KörGöteborgs Symfoniska Kör grundades som Göteborgs konserthuskör 1917 av Elsa Stenhammar. Stenhammar var en drivande kraft i sekelskiftets körliv i Göteborg och körens medlemmar kom till stor del från Elsa Stenhammarkören och den körskola hon grundat 1916 på uppdrag av Göteborgs orkesterförening. Elsa Stenhammar blev körens första repetitör och den 8 december debuterade kören med Beethovens Körfantasi med Elsa Stenhammars kusin Wilhelm Stenhammar som pianist.Kören består av ca 80 sångare och på repertoaren står körpartier i den symfoniska litteraturen. Standardverk som Reqvier av Mozart, Verdi, Brahms, Händels Messias, Bachs Juloratorium liksom Mahlers symfonier framförs med regelbundenhet. Även verk av bl.a. Poulenc, Stravinski, Prokofiev, Dvorak och Ravel finns på repertoarenMer info finns på hemsidan: www.koren.seMalmö KammarOrkester
”Absolut fullträff” (Kvp). ”Fin orkesterdebut” (SkD). ”…garanterar klass och kompetens. Så Grattis Malmöbor!” (Kvp).


Så stod det att läsa efter Malmö Kammarorkester debut i februari 2008. Orkestern är en semiprofessionell stråkorkester bestående av 16-20 musiker. Orkestern gjorde sin debut i februari 2008 på Malmös kammarmusikscen Palladium. Orkestern har som målsättning är att behålla ett kammarmusikaliskt hållningssätt till orkestermusiken och på så vis komma närmare musikens kärna. Orkestern har gjort flera uruppförande och finns också dokumenterade på skivan Apple Blossom i en inspelning av Mats Edéns violinkonsert.


För att läsa några pressklipp klicka här.


Konsert på Palladium, Malmö KammarOrkester. Stefan Klaverdal: He fell to the ground. Se på Youtube här.
Malmö KammarOrkester spelar Albert Roussel: Sinfonietta för stråkar. Se på Youtube här.
Malmö KammarOrkester spelar Philip Glass: Company no 3. Se på Youtube här.